I put a spell on you.

Jag har precis vaknat upp ur en 14 timmars sträcksömn som var väldigt behövlig. Jag tror jag hade blivit sjuk utan den, men det är inte så trevligt att lägga största delen av sitt lediga dygn på något så enformig som sömn.

   Det har hänt bra saker. Theo har varit här och hälsat på och hade till min glädje med sig brev men trevliga nyheter. Max stiger i mina ögon då jag fick ett artigt brev där de ursäktade sig över att just jag inte fick jobb den här gången men som tröst fick jag ett gratis Max-mål. Städ bjöd på två biobiljetter och två popcorn-menyer som tack för att jag jobbade i somras. Det sista brevet innehöll en bekräftelse på att jag fått det andra jobbet jag var på intervju för. Jag fick en själförtroende kick av det brevet. Jag menar, jag har blivit erbjuden jobb efter varenda arbetsintervju jag varit på. Innan intalade jag mig att kafeteria jobbet var det jag ville ha då jag kunde jobba dagtid och spendera kvällarna med älsklingen, men just nu väger det andra jobbet ganska tungt. Som det är nu jobbar jag ju faktiskt kväll, 11.30 - 20.30, för pisslön och för en chef som bryter ner mig. Det andra jobbet kan erbjuda mig en betald utbildning och troligtvis mycket seriösare arbetsvillkor. Måste bara får klarhet i om vad det är för jobb, arbetstider och så självklart, lönen. Mitt mantra just nu är; jag kommer skratta åt det här när jag är äldre och jag kommer uppskatta tillvaron mycket mer.

   Jag och Alexander har varit och kollat på en perfekt lägenhet som vi har 33 % chans att få. En 2:a precis vid Folkets Park som skall tapetseras om och med en mycket trevlig kille som hyr ut. Vi får reda på idag om vi får den eller inte. Jag hoppas, jag hoppas. Livet kommer kännas lättare när jag har något att längta till på jobbet... Alexander.

   Från och med idag ska jag försöka få i mig MINST 3 mål mat per dag. Frukost, mellanmål, lunch och middag. Min mage har kollapsat och sjukdom gläntar vid min dörr.


She.

Jag måste bara få ur mig allt ont arbetet har gjort mig hittills. Jag har gått ner 1 kg i vikt på en vecka då jag inte hinner äta. Jag har missat hela ESFdå jag varit på jobbet, och då jag haft en ledig stund att avvara har jag varit för trött för att delta. Jag håller på att bli sjuk igen. Mina matvanor är helt i spillror och jag har aldrig ätit såhär mycket sötsaker. Mina läppar är helt nariga och spruckna. Jag hinner inte med att hålla ordning i lägenheten och känner mig dum emot Hannes eftersom min hörna ser ut som sju svåra år. Jag hinner knappt duscha och känner mig konstant äcklig. Jag hinner aldrig ringa House of Pain för att snacka om min framtida tattuering. Jag hinner inte åka hem och hämta saker som jag behöver, som vinterjackor och kläder. Jag saknar min lillebror och tvspel. Förutom allt det här har jag tagit ut min piercing i naveln och har nu ett fult hål som jag skäms över. Nu ska jag köpa frimärken och folkbokföra mig i Malmö.

Hemmet.

Första gången jag har tid. Tid för att göra något eget. Tid för att slappna av. Jag sliter, jag knegar. Lönen kommer inte räcka till något och om den vore anledningen till att jag jobbade hade jag gått för länge sen. Aldrig gör jag rätt, aldrig är det bra. Livet är hårdare än väntat, men jag tänker inte låt mig brytas ner så lätt. Jag har insett att jag är precis som alla andra här. Varje dag kommer det in små söta tjejer med CVn precis som mitt eget, fyllda med drömmar och förväntningar. Jag hade tur som fick det här jobbet, på sätt och vis. Utan det här hade jag aldrig kommit in i branschen, en bransch som jag faktiskt trivs med om man subtraherar chefen. Jag har det ju på sätt och vis så mycket bättre än en hel del andra. Jag har ekonomi nog att stå utan jobb, så lönen är som sagt något jag kan förbise just nu. Man skulle kunna säga att mitt lilla sparkapital betalar den här erfarenheten som jag hoppas lönar sig i slutändan. Men det finns ljusglimtar, förutom de tillfällen älsklingen svänger förbi finns vardagliga. Jenny heter hon, den andra tjejen på jobbet som förutom Alexander är det enda som driver mig och ger mig hopp just nu. Jag tycker så synd om henne. Mina "misstag", som i verkligheten inte existerar, har nu börjat gå ut även över henne. Men jag ska göra vad jag kan för att få det bättre även för henne.

  Drömlägenheten var en illusion för bra för mig och Alexander. Hade vi tagit den, för vi blev faktiskt erbjudna den, hade hela våran ekonomi brutit ihop. Killen krävde 24 000 kr deposition som vi skulle fått tillbaka först efter 1 år. Förutom den gigantsumman hade vi behövt betala 7000 kr direkt i första månadshyra. Jag tror att det hade gått tokgalet om vi tagit den. Följande scenario utspelar sig i mitt huvud: jag hade fått sparken (jag riskerar det konstant) och varit i desperat behov av sparkapitalet som vi då förbrukat. Jag hade fått leva på Alexanders lön, vilken helt hade gått åt till endast boende och mat. I slutändan hade vi alltså endast suttit med en flott lägenhet och krossade drömmar. Det var nog inte menat att vi skulle bo där. Lägenheter finns det fler, säkerligen finns det en därute som både jag, Alexander och våra framtidsplaner får plats i. Jag orkar bara inte vänta i evigheter, fast jag gör ju vad jag måste.

Fuck the USA.

Karma belönar mig. Första dagen på jobbet kommer min pojkvän med nästa glädjande besked, vi ska kolla på en lägenhet!  Givetvis är det genom blocket Alex hittade den, men då han lyckades se till att vara andra som ringde finns det en viss chans.  Vi var förbi lägenheten med balkong, badkar och nyrenoverat kök för att kika på kvarteret och så. Jag blev tårögd när huset var nybyggt och det till och med finns en mysig gård med grill! Anledningarna till att jag vill ha lägenheten är flera, men mest för att få träffa älsklingen varje dag istället för att säga godnatt till en telefonröst. Det gäller att göra sitt bästa på torsdag vilket för mig innebär glasögon, jeans och skjorta. 
   Jobbet var sådär. Eller alltså, kassa och så är kul! Arbetskamraterna lika så. Men det kommer bli strängt. I lördags jobbade jag 11 timmar. Idag blir det "bara" 9 timmar, på tisdags troligtvis 14. Lönen är "bättre än MacDonalds", som chefen sa, men inte riktigt vad jag förväntat mig. En månads slit kommer ge mig strax under 10 000 kr i månaden. Fast jag kan se förbi det. Hällre det än ett pissjobb som jag i slutet nedgraderade mig till att söka. Att arbeta på café är ju vad jag vill och jag får se det som att jag nu gått från marken till första pinnen på karriärsstegen. Det här öppnar ju fler dörrar eftersom det ger mig erfarenhet. Och jag är ju inte dum, man kan ju inte börja med det bästa! Sen får jobbet tiden att flyga förbi istället för att sega sig fram sekund för sekund som den gör när man är arbetslös. Nu är jag dock lite nervös. Idag skall jag jobba hela dagen med chefen och hon är fruktansvärt kritisk. Allt ska vara perfekt, annars är det lika bra att man går. Men jag ska visa att jag minsann klarar av tempot och regelverket (som för mig innebär en jobbig retainer i näsan)!
  Idag hade jag förövrigt tänkt belöna mig själv med en Tiger Army tisha. Dock kom jag upp ur sängen för sent så jag hinner inte svänga förbi och köpa den. Det får bli ett projekt för morgon dagen. Nu ska jag byta piercing i näsan, borsta mina tänder, kissa, packa min väska och sedan bege mig.
  

Wet nightmare.

Jag blir lite rädd för mig själv ibland. På senaste har jag upptäckt att jag faller in i mönstret för en "normal" kvinna. Första upptäckten: jag vet inte om det var i en film eller en bok, men det som ägde rum var att en tjej frågade "vad tänker du på?". Nästa upptäckt ägde rum idag: jag läser en extremt dålig bok som Erik fick fick med "Nya Hennes" (det hade helt klart blivit något fel), och sedan gav till mig. Jo, i vart fall. Det handlar om en kille och så tänker han att tjejer jagar vuxenpoäng, och de blir hungrigare och hungrigare efter dem ju mer de kammar hem. Jag skäms lite för mig själv. Vad är det för viktigt med att kamma hem vuxenpoäng? Och vad innebär "vuxen"? Jag vill ju inte ens vara vuxen i den bemärkningen!
   Dock finns det tankebanor som känns skönt att dela med andra. I onsdags var jag med Kerstin och väntade på att hon skulle få gå in på arbetsintervju. Intervjun skulle starta 15.00 och när klockan blir 15.10 avslöjar Kerstin nervöst att hon i sådana situationer brukar tänka "tog jag fel? var det inte idag? är jag på fel plats?!". Jag medgav att även jag gjorde det och dagen efter faller jag offer för det jag med. Skillnaden är bara det att Kerstin var på rätt plats vid rätt tid, det var bara killen hon skulle träffa som var sen. Jag befann mig däremot vid fel plats, eller på fel tåg, vid ungefär rätt tid. För första gången ska jag pröva mig på biljettlöst resande hos Sj, något som tog mig 10 minuter att besluta om då jag bokade biljetten. Kollar på tavlan över avgångar och ser bara ett tåg till Halmstad och det avgår 17.11, inte 17.08 som det skulle. "Det är väll försenat" tänker jag och traskar till det uppgivna spåret. Väl framme vid tåget hittar jag inte min vagn som jag har nerskriven på en lapp. "Vagnarna brukar det ju vara lite hur som helt med, inget logiskt alls. De kanske ha bytt vagnar" tänker jag och hoppar på en vagn där mitt platsnummer istället står uppgivet. Nu börjar det dock kännas väldigt fel inom mig. Vagnen känns väldigt fin för att vara andra klass och är öde, dock är klockan såpass mycket att tåget ska avgå så jag övertygar mig själv om att jag visst är på rätt plats och att de är de där tankarna jag delar med Kerstin som spökar. Tåget tuffar igång och biljettkontrollen påbörjas. Alltid redo har jag redan smset framme när kontrollanten kommer fram till mig. Jag förklara för henne att jag provar biljettlöst resande för första gången och hon säger något om att nån gång är alltid den första. Sen ser hon lite frågande på mig och säger; är du säker på att du ska sitta här?
Jag: Nja.. alltså. Jag hittade inte min vagn, 11:an, så jag satte mig på platsnumret istället.
Hon: Det är inte så konstigt för då skulle du åkt med ett annat tåg. Det här är ett X2000, ett DIREKTTÅG.
Jag: Oj... Men jaha. Jag visste inte!
Resten av resan är hon väldigt surig och muttrar saker varje gång vi ses, som att hon inte får fram mitt bokningsnummer eftersom hon bara har de listorna över SITT EGET tåg. Väl framme i Halmstad, endast 14 minuter tidigare än med det "vanliga" tåget ser jag henne slänga iväg en mycket argressiv blick mot mig när jag går min väg. Kärring.

This picture.

En intervju avklarad, en återstår. Första gick till synes bra, men det var inte vad jag förväntat mig. Jag gick ditt och trodde att det handlade om en kioskbiträdestjänst, typ på Pressbyrån, men helt plötsligt uppgraderades jag till att vara sökande servitris på Arenan. Uppgraderingen skedde då jag kungjorde att jag ansåg mig ha förmågan till att klara av mer än ett simpelt kioskjobb, eftersom jag hade viljan till det. Om det var att ha lite väl höga tankar om sig själv i deras ögon, vet jag inte. Men å andra sidan ser jag mig själv som duglig servitris trots att jag inte har någon erfarenhet eller utbildning. Dagens utveckling gjort mig osäker. Vill jag få en god merit i from av att ha jobbat på en restaurang som ska ha kapacitet nog att servera 3000 gäster på 30 minuter, eller vill jag jobba på ett fräscht café vilket också är en fot in i branschen? Det är frågan. Nackdelen med servitrisjobbet är att jag arbetar på kvällar och helger (jag jobbar när Alex är ledig och vise versa), och att anställning inte sker förens november. Nackdelen med caféjobbet är att meriten inte väger lika tung i framtiden, och att jag troligtvis tjänar mindre. Fast å andra sidan kan ju bakslaget av att inte få något av jobben komma. När jag tänker efter är det kanske inte så troligt att båda arbetsgivarna faktiskt vill ha mig... Vi får se, vi får se. Dags att göra sig i ordning för nästa intervju.    


Cough/Cool

Det är tyst, tomt och lite läskigt i lägenheten utan Hannes. Jag övar inför arbetsintervjuerna imorgon (ja, intervjuerNA) genom att svara på frågor i Avstamp - "jobbguiden för nyvuxna". Jag känner mig smått galen när jag sitter här i den skumma belysningen och pratar med mig själv, men det är värt det. Om jag fortsätter sitta här blir jag galen i vilket fall som helst.

   Idag visade sig bli en mycket bättre dag än förväntat. Jag mötte en ung herre som gjorde mig varm ända in i hjärteroten! När jag traskade hemåt i regnet efter att ha tagit farväl av Kerstin och Nea så dyker en man på cykel upp, med cykelhjälm. Han börjar prata om att jag är en liten sol och först tror jag att han är lite sinnesförvirrad då han pratar lite underligt och osammanhängande. Men så förklarar han genom att först demonstrativt ge mig fingret, att det är så han brukar bli bemött och att hans enda handikapp är att han råkat ut för en tragisk bilolycka vid 16 års ålder. Detta förklarar dessutom hans obehagliga ärr på halsen. Olyckan resulterade i att han fick talsvårigheter och att jag då till skillnad från "vanlig malmöiter" var god rakt igenom då jag bemötte honom med respekt och ett leende. Det kändes fint och jag hoppas verkligen jag klargjorde hur glad han gjorde mig med!

   Just nu sitter jag och tittar på Misfits videos och skriver med baby på msn. 14 mil känns så himla mycket längre än vad jag förväntat mig. Omställningen från att tryggt slumrat in vid hans sida var natt till att somna in med tankar om honom istället, är påfrestande. Det är den som orsakat min blocket.se ticks som gör att jag sitter med sidan uppe dagarna i enda och klickar på "uppdatera" var femte minut. Känslan av maktlöshet är överväldigande. Jag kan bo i vilken skrutt lägenhet som helst, bara det är med honom! Jag står inte ut MKBs väntetid på minst ett år, så mitt hopp ligger just nu hos blocket-användarna.

Poison oak.

Rutin. Vakna - sätta på datorn, göra frukost, försöka få internet att funka (vilket det gjorde på en gång idag!). När frukosten är klar, äta den i sällskap av datorn. Besöka hemsidorna blocket.se, boservicesyd.se, hotmail.com, också själv klart ams platsbank. Det går på rutin nu, och när jag är klar med ett varv, börjar jag bara på ett nytt. Lite senare blir det lunch och en liten välförtjänad vilopaus i form av tv-serier som simpsons och family guy. Att vara arbetssökande, som jag föredrar att kalla det nu, är som ett heltids jobb. Likadant är det med lägenhetssöket. Jag har troligtvis missat en toppen lägenhet bara för att jag svarade 2 timmar senare än de andra.. Datorn är nyckeln till allt för mig just nu.
   Älsklingen var här igår och hälsade på. Jag behövde det nu när jag är lite ur gängorna. Bara att se honom var alldeles underbart och att få somna in på hans bröst var himlen. 
  Nu måste jag göra mig redo för att möta Kerstin som kommer på besök. Hon ska på arbetsintervju, på Netto. Hej svejs.
 

house of the rising sun.

för några dagar sen påstod jag att jag genomgått den värsta dagen i mitt liv. jag visste tydligen inte bättre, för den värsta dagen är idag.
vaknade i våta lakan ur mardrömmar om påtvingade obduktioner. febern härjade min arma kropp och värken spred sig. halsen ömmade, huvudet dunkade, benen kändes domnade och lungorna var ihop skrumpna. tapper som jag var pallrade jag mig endå iväg till vägverket för att genomföra mitt körprov. väl där insåg jag att det var aningen över ambitöst och sa till min uppkörningsgubbe: jag vet inte om jag klarar det här. jag mår riktigt dåligt...
han: har du sjukintyg?
jag: nej...
han: nehä. du kan ju gå hem och lägga dig men vi måste endå debitera dig för körningen eftersom du måste ta med giltigt sjukintyg till provet.
så jag försökte mig på uppgiften som tordes smått omöjlig. resultatet blev också därefter. jag fick en nysattack mitt i en korsning och blev förblindad av tårar och höll på att krocka. när jag kom hem läste jag på vv's hemsida att man visst kan lämna sjukintyg efter den avsatta tiden, förutsatt att man inte gett sig på körningen. TACK FÖR DET, GUBBFAN!
sjukdomen blev sämre och andningen knapp. inte konstigt efter mina vredes utbrott... jag pallrade mig till doktorn som diagnostiserade mig med trolig lunginflammation. på fredag vet jag säkert. så nu sitter jag här med helevetes hostmedicin som smakar pyton och gör mig yr. lägenheten är stökig och ger mig ångest, men jag orkar inte. matlusten förintades av illamåendet medicinen gav mig. så flyttar jag på lördag och skulle träffat peter idag. livet leker.

RSS 2.0