Geek Squad

Något vi definitivt borde ta efter hemma; telefonnummer bestånde av ord. Låt mig förklara; för att det ska vara riktigt lätt att komma ihåg telefonnummer till olika företag gör man numrena till ord. Varje siffra representerar en bokstav; 2=ABC, 3=DEF, 4=GHI osv. Hur ska man komma ihåg det här då? ENKELT! Kolla på knappsatsen på telefonen bara! Numret till GeekSquad (de hjälper dig med elektronik) är alltså 1800 (motsvarigheten till svenska 020)-GEEKSQUAD (433577823). Så himla smart!
Huset

Television rules the nation

Det amerikanska tv-program-utbudet har berikat våra liv i form av geniala program som;
Mobwives - gansterfruar som bråkar, i princip. Och slåss. Och handskas med sina män.
Police POV - Cops, typ, fast bättre. Mer action!
Dog The bounty hunter - en hel familj idioter som troligtvis var för dumma för att komma in på polisskolan. De försörjer sig istället som Bounty Hunters dvs prisjägare. De verkar dock tro att de är riktiga poliser, eller hm, filmpoliser.
Bad Girls Club - man låter kvinnor med olika problem, exempelvis psykiska eller sociala, bo ihop i 3 månader...
Swap People - riktiga Hillbillys som bor i träsken i Louisiana och jagar krokodiler. Bjöd på den finaste ögonblicket i Tvs historia (nästan). Bruce, en av krokodiljägarna, har en hund, Tyler, som enda jaktpartner. En dag försvinner Tyler och man är helt säker på att han blivit uppäten av krokodilerna. Precis som Bruce ska ge upp letandet så dyker han upp. Ytterst känslosamt och fint!
Pregnant in Heels - Programledaren ska få dumhuvuden att förstå vad det egentligen innebär att skaffa barn. För att citera en blivande mamma;
- My plan was to rest for 5 days after I pushed the baby out?
Programledare; Ehhh..
Gravid: Can't the nurses take care of it?
Most shocking - ett helt program fyllt av youtube-klipp. Fokuserar mest på klipp där folk slåss eller gör sig illa.
och så sist, men inte sämst;
Cake Boss - handlar om ett bageri som gör otroliga tårtor. För att göra det hela lite mer spännande är "bossen" italiensk och har ett häftigt humör.

Ett program, som jag dessvärre inte minns namnet på var dock givande. Det följde fångar, väldigt närgånget, i olika fängelser runt om i världen. I San Quentin State Prison, Californien, har fångarna gjort besökande vildkatter till husdjur vilket har visat sig vara en positiv inverkan på deras struliga liv. Känslan av att ha någon som betyder något för dem, något/någon att bry sig om, har gjort dem lugnare. Vi kanske borde prova samma sak i Sverige, slå två flugor i en smäll; ge hem åt hemlösa/övergivna stackars djur samt hjälpa fångar på samma gång?


Killen till vänster är Bruce.


Så Amerikanskt

Under tiden här har vi hunnit stöta på lite annorlunda grejor. För att nämna några; Pizza and Cookies (i samma paket - dvs ett helt meal!), tandkräm med Cupcake-smak, en apparat som berättar för dig vad för sorst inlägg du behöver i skorna (du sparar både tid och pengar på att låta denna apparat göra en ortopeds jobb) och en Universal-kontroll med måtten 40¤30cm (vi antar och hoppas att denna kontroll med sina gigantiska knappar är till för människor med nedsatt syn). Hittills har vi provat dessa produkter; Skin Renew - The Brusher Gel-Cleanser, Venus Breeze och Monopoly Deal-the card game. Den förstnämnda är en ansiktstvätt med borste; smart, tycker vi. Borsten får det att kännas aningen lyxigare än att massera in cremen med sina bara händer. Venus Breeze; rakhyvel med inbygt raklödder - inte lika smart. "Raklödret" är någon sorts slajm som bara kletar... Monopoly som kortspel funkar riktigt bra och är ett fint tidsfördriv. Dock tror jag att de saker vi hittills hunnit undersöka finns hemma, men än har vi gott om tid att hitta samt prova fler. Vi återkommer snart med mer onödiga uppfinningar!

Huset Huset

RSS 2.0