Je t'aime... moi non plus.

Mensvärk är hemskast av allt.
   Idag har jag tänkt otroligt mycket igen. Det är väll väl det. Slutsatserna är följande: vi känner redan till konstaterandet "du blir som du umgås", men att det sträcker sig så långt som till att det kan få dig att bli en genom rutten människa är kanske något vi inte visste. En människa som pressas tillräckligt mycket och hamnar i fel situationer vid fel tillfällen kan tvingas göra val som den under andra omständigheter absolut inte gjort. Det är inte lätt att göra rätt för sig när allt runt omkring tycks vara otroligt fel. Ett dåligt val leder oftast till att man tvingas göra ytterliggare ett. Det blir alltså en sorts ond cirkel.  När ens tillvaro drivs till sin spets drivs man till att skjuta allt vad moral och vett heter åtsidan, endast för att rädda sitt eget skin. (Eller är det egentligen sitt eget skin man försöker rädda eller andra människors syn på en?) Hur kan man vara rättfärdig när det inte finns rum till det? Rättfärdigheten och moralen och normerna är skapta för att hålla oss i schack, de är inte anpassade till olika situationer eller den tid vi lever i. De driver oss sannerligen oftare till galenskap och olycka än till frid. Vem är det egentligen vi ska vara så extremt rätt för? Inte är det för våra egna känslors skull. Naturligtvis menar jag inte att vi ska överge alla våra levnadsregler och vara fullfjädrade egoister, men borde vi inte ifrågasätta dem? Du kan inte hjälpa vem du blir kär i eller när förälskelsen inträffar. Naturligtvis önskar sig den gifta kvinnan med man, Volvo, villa och barn att den inte hade förälskat sig i barnens dagislärare och totalt förlorat känslorna för sin make. Men vad ska man göra? Det rätta i den här situationen hade varit, enligt vår tids moralglasögon sett, att ignorera sina känslor och intala sig själv att det är något övergående och något man inte borde riskera och komplicera sin stabila tillvaro för. Men tänk om, tänk om den där dagisläraren är den rätte just för dig?! Tänk om ni hade levt ett lyckligare liv ihop än det du istället valde i ständigt ifrågasättande?

   Jag spekulerar för jag har fortfarande ångest över mina val under förgångna tider. Det bör alltså inte försöka prövas på min aktuella situation. Det leder ingen vart.


From Point A To Point B

Idag såg jag en dam med de ohyggligaste träskor jag någonsin skådat. Eller, det var egentligen inte träskor. Det var skor formade som träskor med päls på, smaklösa med andra ord.

   Denna dag har visat sig väldigt argsint inställd gentemot mig. Den gjorde så att jag försov mig, sedan gav den mig punka på cykeln så dagen blev stressigare ändå. Efter det gav den mig en reparationskostnad på 900kr. Dock är det mer eller mindre nödvändigt för mig att lägga dessa 900 riksdaler på reparationen då jag försummat min cykel så till den milda grad att jag lämnat den ensam mitt inne i stan en lördags kväll. Detta resulterade i att någon idiot försökt cykla i väg med den med låset låst vilket fick flera ekrar att gå av. När denne idiot nått insikt om att den var låst och därför inte ett lättöverkomligt byte har denne i ren frustration försökt riva loss min cykelkorg som nu skramlar något infernaliskt varje gång jag cyklar. Nu är jag ju inte helt på det klara med att det var såhär det gick till när min cykel blev så illa tilltufsad, men jag har spekulerat och det var för mig den rimligaste förklaringen. Jag har nog ändå skjutit på lagningen för länge, det kanske var lika bra att det här inträffade... Men det känns som om jag hade kunnat lägga dessa penningar på något ofantligt mycket dråpligare. Som kläder och nöjen.

   Jag borde ta mig an lägenhetssökandet, även det är något jag skjutit på för länge. Jag har nu tills december på mig att hitta en 2:a i centrala Malmö. Även om min pojkvän nu ska följa med på färden (till min oerhörda glädje), så underlättar det inte särskilt mycket. Det har uppdagats att han har betalningsanmärkningar vilket gör att jag ändå måste stå som ensam sökande. En sökande utan fast inkomst och med den ringa ålder19 vårar. Mina förutsättningar för att finna mina drömmars lägenhet i Malmö är alltså inte de bästa. Men jag hoppas.

   Idag har jag klurat på för vem skull jag egentligen skriver. Slutsatsen var att det var för min egen. Under de senaste dagarna har jag läst igenom mina gamla blogg-inlägg och det känns skönt att jag har lämnat så klara minnen av forna eror i mitt liv. Jag kan se en utveckling på vissa plan, påminnas om övergivna drömmar och mål, men framförallt bli upplyst om hur jag spenderat mina senaste år. Jag borde blogga mer, eller som jag föredrar att kalla det, skriva mer dagbok.
   Min mage kurrar och jag har viktigare saker för mig. Jag ska göra en överraskning till baby, nämligen spela in ett kassettband med beriut som han kan njuta av påväg till och från jobbet.


golden brown.

jag tänker mer när jag går än när jag cyklar. utan mp3:n tänker jag ännu mer.
   en kille skrev precis till mig och tyckte jag lät deprimerad och borde söka till psyk innan det är försent. jag är dummare än han, för jag tar åt mig. fast å andra sidan, för att skriva bra krävs ett uns melankoli. ingen vill läsa om hur underbart livet är bara, och jag vill inte skriva om det för det är en lögn. ett helt liv i lycka är en utopi och något jag inte söker. kolla bara på "du sköna nya värld". man missar för mycket. och hur ska man kunna känna sig riktigt lycklig om man aldrig känt sig riktigt sorgsen?
 

   igår hade jag ett hallelulja-moment, på sätt och vis. det är synd att jag inte berättade det för personen som fick mig att uppleva det. ivart fall, det började med att bowling (som jag vann). och så bir. efter det följde lite biljard (som jag förlorade). jag är fruktansvärt kass på biljard och tidigare har jag försökt förklara bort det för mig själv genom att intala mig att det är för att jag är kort. igår visade motsatsen. en unge på 1,40 briljerade bland b&b's biljardbord och jag blev tvungen att erkänna för mig själv; jag suger på biljard. efter det spelade vi bort lite mynt på jack vegas och vid det här laget hade jag blivit aningen rund om fötterna. jag gillar att vara det, speciellt mitt på dagen och spontant. efter det styrde vi kosen mot homebuy där vi spenderade extremt lång tid på att klura ut exakt vad vi egentligen skulle handla för mat. det blev färskpasta med ädelostsås och svamp, sparris med smält smör och rostade cashewnötter, och till det ett delikat vitlöksbröd med mozarella. nu närmar vi oss stunden. vi hyrde en kass film (som vi alltid lyckas göra) och efter det måltiden och filmen stod vi i köket och rökte nakna och lyssnade på någon superhärlig låt som jag tydligen borde vetat vilka det var som gjorde, men som jag skäms att säga att jag inte gör. det var då det kom. efter helgens strapatser var det precis vad jag behövde. vi stod där och höll om varandra och den ljuvliga melodin ljöd och det regnade utanför fönstret och blåste och jag tänkte: jag borde ha förlorat min oskuld nu för den här stunden var oerhört fin och perfekt för något sådant. känslor är svåra att förklara och anledningen till att de dyker upp med. men det kändes starkt och intensivt och vackert och jag tror att jag närmast kan förklara det med att känna sig trygg. trygg och omtyckande, eller ja, kär. fast inte nyförälskelse, mer ja, jag vet inte. fint.

Doin' The Cockroach.

injicera nikotin i mig, kära någon!
jag kuggade uppkörningen igen. det är det enda jag inte lyckas med i mitt liv, men jag visste redan när jag slog upp ögonen imorse att idag var bara fel. jag har drömt mardrömmar och ångesten över dem lät jag gå ut över aalex, tyvärr. (ytterliggare en dålig ovana jag måste vänja mig av vid). på jobbet (jag ska ösa mer skit över dem nu) visar det sig att jag är för ung för, vilket för mig är ett mysterium eftersom jag jobbade på psyk förra året med och då var ju ännu yngre... när jag skulle micra min onödiga lunchlåda blev den alldeles torr och äcklig. 


fel dag, fel jag.

horror business

nu har bägaren runnit över. jag vet att man blir utnyttjad som sommarvikarie, men att saker och ting är så fruktansvärt oorganiserade att jag blir utan lunch.. då är måttet rågat. det här är verkligen sista gången jag jobbar som städerska på landstinget. jag får ångest av det. det känns oerhört nedvärderande när folk kollar snett eller en läkare ger en sitt nummer och säger: du behöver väll alla pengar du kan få. kom och städa hos mig på kvällarna... när sånt händer drabbas jag av en extrem lust att visa dem mina betyg och säga; som 19 åring har du inte särskilt mycket val, inte ens om du gick ut med toppbetyg. skitjobb eller socbidrag. vad tycker du är bäst?!
   jag får dessutom ångest över kännedomen av tanternas slarvstädning. detta för att de överhuvudtaget ska hinna med sina dagsuppgifter, för betald övertid är det inte tal om. jag skyller inte på dem, jag skyller allt på pisscheferna som inte verkar göra ett dyft mer än att njuta av sina auktoritära roller. de har noll koll på allt relevant; scheman, löner, arbetsrutiner. men allt oviktigt, som hur lång fikarast man tar eller skälla när man råkat göra något puttefel, de är de extremt noga med att hålla koll på. samhällets bottenskikt är verkligen snuskigt.

från något tråkigt till något lustigt. detta senario utspelar sig i fredags kväll.
jag tittar mig själv skeptiskt i spegeln och tänker: hmmm, har jag alltid haft den där leverfläcken på bröstet?
pillar lite på den, sen svarar jag mig själv:
nej, det hade jag visst inte..
aalex: va?
jag: jag hade fått en chokladfläck på bröstet bara.

you don't care about us.

så tar man studenten imorgon då. yippie yey! fast det känns inte så. det är som med födelsedagar såhär på äldre dagar. de smyger sig obemärkta förbi utan att man riktigt hinner reflektera över att man är ett år äldre än dagen innan. jag vill bara fylla år en gång till, sen är jag nöjd. då sticker jag till landet ingenstanns eller något liknande som kan få mig att behålla min ungdom.
  studenten var det ja. istället för ett slut ser jag det mer som en början, slut har en sådan negativ klang.. en början på en ny period i livet.  i den här perioden i mitt liv tänkte jag ge upp min dåliga ovana att röka, sluta vara en hösäck och börja träna (lite iaf). ja, det var väll de målen jag satte upp, och båda två är stora nog för mig. man ska inte ta i för mycket, då händer ingenting.
 

RSS 2.0