i feel you.

Jag avskyr att jag varje gång jag ätit ser ut som ett Biafra barn. Jag hade mycket hällre sätt proportionellt

fet ut. Måste nog ta och kolla upp vad det egentligen är för fel på min mage. Fast doktorer är läskiga. Sist jag var och kollade magen klämde dem och kände dem, det var obehagligt. Sen har de en tendens att klämma extra mycket om det gör ont.   

    Jag sitter här och försöker skriva en textil utvärdering. Det går verkligen dåligt. Det är liksom så mycket roligare att göra annat, som att klippa ihop Marcus, Linus och en indier i sombreroI Photoshop.
    Jag borde ta vara på mina cykelstunder bättre. Jag kommer alltid till sådan insikt om allt. Det är tråkigt att låta det gå till spillo. Idag hade jag en väldigt givande monolog med mig själv som verkligen stärkte mitt självförtroende. Nu ska ni inte tro att jag cyklar runt och tänker "fan vad snygg jag är!" svar: "ja, jag vet bruden! Du är lätt snyggast." Det var inte så det gick till. Det var en tänkt diskussion med en person som gillar att sätta mig på plats och jag blir som förlamad var gång det händer. Slutet på monologen var dock såhär: "Du skall sluta se när på andra, då din brist på förståelse får andra att se ner på dig."  Djupt. Dock är det väldigt lätt att vara det när de endast existerar i mitt huvud. Då finns det ju möjlighet att verkligen väga sina ord och spola tillbaka om det blir fel och säga något bättre.

   Nej, jag får väll återgå till utvärderingen.

     


sleeping with ghosts.

PLATS: k10.
TILLSTÅND: mätt och sötsugen.
I FICKORNA: har inga fickor på mina tights.
VAD HÄNDER IKVÄLL: plötsligt i vinslöv, psykadelisk västern, marcus, linus, godis och ÖL.
VEM RINGDE DIG SENAST: marcus. "hej det är dags att börja dricka nu! det är fredag och klockan är 10!"
VEM MAILADE DU SENAST: HM!! det är hemligt.
VEM RINGDE DU SENAST: broder truck. jag ville veta om han är min biatch eller inte.
ROLIGAST FÖRRA VECKAN: jag, b&b och alkohol i en ohelig allians.
DENNA VECKAN: mörkhyad äldre och bastant man stannar mig och linus och säger: jag vill köpa din cykel!
FAVORITLÄSK: coke.
FAVORITJUICE: onödig fråga.
ONÖDIG KÄNDIS: basshunter.
NÖDVÄNDIG KÄNDIS: brian molko. vem skulle jag annars fantisera okristligt om?!
FRISYREN: uppsatt i en spretig toffs och luggen kammad.
VILKEN LÅT LYSSNADE DU SENAST PÅ: sleeping with ghosts.
VAD VILL DU HA FÖR HÅRFÄRG: röd. klarröd. eldigt röd. passionerat röd. alltså, rödare än det är nu.
VAD TYCKER DU OM ATT ÄTA: sperma.
ÄR DU KÄR I NÅN DU HAR NÄMNT I DE TIDIGARE FRÅGORNA: i marcus? lite kanske. jag skickade ju trots allt ett fint sms till honom förra lördagen. för att citera det: hej, ska vi ligga?
IDROTTAR DU: i do sexercise. (HAHAHA)
VAD SER DU FRAM EMOT: beirut i köpenhamn. tjeckien.
VAD HAR DU ÅNGEST INFÖR: att inte bli av med tandställninge på 4 månader.
HUR LÅNGT HÅR HAR DU: till axlarna. EXAKT!
ÄR DU NÖJD MED DET: nej. jag vill ha lååååångt hår.
HUR OFTA STÄDAR DU: mm, nu händer det faktiskt oftare.
KÄR JUST NU: ja, i my little pony <3!
KEPS ELLER MÖSSA: hiphop-keps!
OM JAG VAR VÄRLDSMÄSTARE I EN SPORT, VILKEN SKULLE DET VARA: simhopp.
KÖTT ELLER INTE: kött till samlag, veggie till middag.
SOMMAR ELLER VINTER: sommar.
EN GREJ DU INTE KAN KLARA DIG UTAN: penis.
KAN DU KÖRA BIL: klart jag kan. förstår inte varför alla betvivlar det?
VAD TYCKER DU ÄR SNYGGT: poppiga killar i stuprörsjeans <3 och rosa saker.


eau d'bedroom dancing.

jag tog mig till biblioteket och lånade två av böckerna på listan. till min glädje fanns en av dem i bibliotekets magasin och var gammal och luktade gammalt. just lukten av gamla böcker finner jag mycket charmig.
   nu sitter jag och väntar på att anna och tove ska sluta så att vi kan bege oss till hemköp och köpa kaffe, saft, plasttallrikar, plastskedar, mjölk, socker, te och servetter. vi ska nämligen sälja kakor på media ettornas föräldramöte. det är lite lustigt. jag har aldrig tidigare sålt kakor för att tjäna pengar till ett skolprojekt utan det får jag uppleva nu 18 år gammal istället för 12 som troligtvis är genomsnittsålderna för kakförsäljning.
   en annan lustig sak med det här förldramötet är att förra året vid den här tiden hade jag precis lärt mig studiofotografering och var dökåt på det, så jag tog med mig linnea och tvingade på henne gothkläder. jag var dock lyckligt omedveten om, eller rättare sagt hon, att det skulle komma föräldrr och kika på lokalerna. vi blev måttligt förvånade, och linena måttligt generad, när en hel drös med människor dyker upp och ser lite lätt förskräckta ut. hur som helst, det jag ville ha sagt var: det känns som evigheter sen. jag var 17, hade precis börjar läsa foto, hade ännu inte hunnit bli tillsammans med linus, hängde i marcus längenhet, längtade till berlin och 18års dagen. vad längtar jag efter idag? tjeckien och vitryssland, så klart. men vad mer? jag längtar ju knappast till att fylla 19, meningslös ålder. jag längtar inte efter att finna kärleken direkt. den har jag fått så stora doser av på senaste att det nästan är ohälsosamt. jag längtar dock fortfarande efter att komma härifrån, där har vi en likhet. eller, jag är nog ganska lik mig själv nu och då överlag. denna diffusa längtan efter något finns fortfarande kvar. och jag kan fortfarande inte sätta fingret på vad det där något är för något.

image6

symmetry.

Klockan är 9:54 och det här känns verkligen som en steriotypisk höst dag. Det regnar, är grått och jag lyssnar på känslosam smått dyster musik. Och känner mig mysig. Jag har regndagen till ära mina tjusiga gummistövlar på mig och raggsockor.
   jag har haft samma musik på min mp3 så länge att jag blev chockad när något ovant ljud infann sig i mina hörlurar. Konservativt nog bytte jag låt direkt till något mer invant. All musik på min mp3 just nu är kopplad till starka minnen. Det resulterar i att jag kan skifta humör väldigt snabbt då jag lyssnar på den. Exempelvis imorse: första låten som dyker upp i mp3 är "Tell no one about tonight". Jag log för mig själv, låste upp cykeln och påbörjade sedan min färd till skolan. Nästa låt som dyker upp är "No one would riot for less". Tyvärr får denna underbara låt mig att tänka på att jag tvingats agera mot min natur och välja bort något mycket trevligt, så jag bytte ganska direkt låt. Då kommer istället "Riot grrrl" och jag påmmins smärtsamt om att mitt liv inte handlar om något särskilt och inte har något direkt mål eller plan. Så mina tankar börjar vandra i banor som "jag kanske borde skaffa mig en politisk inriktning på mitt liv, delta i aktioner osv.  Då  hade jag kanske känt att mitt liv var lite mer meningsfullt och en del av något större. Då kanske jag hade känt mig delaktig. Då hade mitt liv kanske betytt något för någon mer än mig själv." Dock försvann dessa tankar ganska snabbt, ungefär efter det att "Riot Grrrl" övergått till "Don't you stop" och jag istället bytt spår på mina tankar till mycket mer okristliga.
   Jag: Kan vi inte gå på fest med ettorna?
Kerstin: Jo...?
Jag: Jag menar, så kan vi vara de där coola äldre brudarna! Så har jag alltid velat känna!
Kerstin: HAHAHA
   Nu ska jag ägna mig och historia kombinerad med filosofi. Men först, en liten välbehövd rast och lite bloggsnokande.
   Kerstin: idag har jag cyklat med min fräsiga cykel hit. Eller först körde jag hit i regnet, sen la jag mig hos Toffe men han var inte hemma. Sen insåg jag att jag ställt min väckarklocka för sent. Så jag fick cykla supersnabbt, i regnet. Men jag var jättekissnödig så jag var tvungen att kissa lite först.

DM 87.

 Kockan är nu  09:39 och jag kan förtälja att jag känner mig måttligt dum inte har koll på schemat och beger mig till skolan 8.10 när jag inte börjar förens 11.00. Har under den förgågna 1 ½ timmen ägnat mig åt intressant läsning och lite socializing med 2:orna och Agneta.
   Tiden mellan 06.45 och 8.10 ägnade jag åt njutning. Vaknar, lindar täcket om mig, stiger upp och möts av ett frukostbord med röda och rosa rosor och framdukad frukost precis i min smak bestående av Yoggi Yangster banan, havrefras med jordgubbsbitar, kaffe med mjölk och päron. (jag skrev denna deklaration av mina frukostvanor BARA för att du någon som läser detta ska veta vad du ska bjuda mig på om du får ideen att bjuda mig på frukost.) Som om det inte vore nog med detta så står där ett par gummistövlar som jag velat ha i evigheter. Linus vet hur kvinnor skall tas. Eller iaf hur man ska handskas med mig. Efter detta följde en mycket intressant diskusson då jag tror att jag stack håll på Linus fördomar om mina poltiska ideer. När jag 8.00 står framför spegeln och ska se om min anträngningar bestånde av mascara och håruppsättning är tillräckliga för att möta dagen gör jag ett litet felsteg (bokstavligt talat). Jag råkar kliva i en blötlagd stekpanna så att mina tjusiga sockar blir genomblöta (vi har disken på toan eftersom vår lägenhet har en extremt dålig planlösning). 
  Jag råkade precis göra ytterliggare ett klumpigt felsteg. Bosse anlände och jag blev så uppspelt av att se honom då jag kunde visa att jag äntligen kommit ihåg att ta med mig en gigantisk (väldigt manlig) skiftnyckel. I min iver att visa honom denna slängde jag min högra hörlur i mitt vattenglas. Till min förvåning fungerar den fortfarande. Dock får jag lid då jag var tvungen att ta bort "muffen" på den. Utan dem blir hörlurarna kalla och hårda. (jag var tvungen att ta bort båda höger och vänster öronmuff eftersom det kändes irriterande obalanserat bara med en.)
   Nu är det bara 55 minuter kvar tills mitt projektmötet börjar. Jag är bra på att utnyttja dötid. Under min dötid råkade jag på detta uttalande av mannen som gjorde 30 % rätt och 70 % fel:
"Om fienden energiskt går emot oss, utmålar oss i så svarta färger som möjligt och överhuvudtaget inte godkänner något hos oss, så är det ännu bättre; ty det är ett bevis på att vi inte enbart dragit en klar skiljelinje mellan oss och fienden, utan att vårt arbete också haft lysande framgång." 
   Jag stötte även på lite intressant litteratur som jag ska ta mig an, nämligen "Kommando Holger Meins" av Dan Hansén, "The Baader-Meinhof group : the inside story of a phenomenon" av Stefan Aust och "Det som ögat ser" av Ann Lagerhammar. Dock är detta även paradoxalt nog till min nackdel. Linnea har under den senaste tiden rekommenderat mig ett flertal litterära verk som verkar så intressanta att jag bara måste ta mig an dem. Så det blir läsning på schemat under den närmsta tiden.
.

image5

Over and out.

jolene.

gudfar: skulle hälsa på dig och theo idag, men fick som svar att du rymt hemifrån! vad har hänt? kram Jonas.
nu känner jag mig som en 14 åring när min mamma kallar att flytta hemifrån för rymma hemifrån. hon är duktig på att vrida och vända på saker, den kvinnan.
   ikväll ska det bli festa av, ingenting jag tackar nej till efter att ha arbetat bort en fredagsnatt.
   på fronten individuell utveckling har det istått still. endast ett undantag. jag har fastslagit följande: jag skall sluta klaga, det leder endå ingen vart. det enda jag uppnår med det är att väcka folks dystrare sidor.

RSS 2.0