Vegansk kantarelltoast

Eftersom vi äntligen (!) hittade kantareller blev det riktigt lyx i helgen. Såhär gjorde vi veganska kantarelltoast:


Ingredienser:
En liten rödlök
1,5 hg kantareller
Mjölkfritt margarin att steka i
2 dl soya/havregrädde (Icas egna havregrädde är min favorit)
En skätt vittvin
1 msk hackad persilja
Några droppar soya (för färgen)
Några droppar citron
Eventuellt lite mjöl (för att få en bättre konsistens)
Salt och peppar

Hacka löken. Fräs den tillsammans med svampen, krydda. När svampen börjat få färg och det mesta av vätskan försvunnit, efter ca 5 - 10 minuter, häller du på soyagrädden och lite vin. Häll i soya och persilja. Låt stå och puttra på svag värme tills en del av vätskan dunstat och du fått en bra stuvning. Om det blir för rinnigt ändå så tillsätter du bara lite mjöl. Citronen tillsätter du sist. Stek en brödskiva i margarin. När brödet fått gyllene färg, lägg och kantarellstuvningen och servera! 



TIPS: Servera med en god sallad! Ruccola är gott till. Vi gjorde klyftpotatis till, mums!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0